Now open: Precise Tale Poggio alla Sala

Scroll down for more
Press Release

For the press release in PDF (also available in English) and high resolutions images, please visit our PR Media Centre

Een Toscaanse 19e eeuwse villa heropend: ontdek Precise Tale Poggio alla Sala

GEÏNSPIREERD OP DE ZIJDEROUTE DIE EENS DOOR TOSCANE LIEP, IS DIT 19e EEUWSE LANDGOED IN ERE HERSTELD. HET PAS GEOPENDE LUXE BOETIEK RESORT VAN PRECISE HOTELS AND RESORTS IS EEN EERBETOON AAN DE HISTORIE, WELKE SAMENKOMT MET MODERNE ELEGANTIE EN DE TIJDLOZE CHARME VAN HET ITALIAANSE LANDSCHAP. 

Omringd door vergezichten van het Toscaanse landschap, met oude cipressen en wijngaarden, heeft Precise Tale Poggio Alla Sala, na een soft opening vorig jaar, nu officieel haar deuren geopend. Wat ooit het geliefde landgoed was van de adellijke familie Bonci-Casucci, biedt nu 71 kamers en suites, een restaurant en wellness. De zorgvuldige en respectvolle restauratie doet het rijke verleden van het landgoed eer aan. Gasten ervaren hier kindvriendelijke, toegankelijke luxe en Italiaanse gastvrijheid, dichtbij het schilderachtige landschap van Montepulciano, waar natuurlijke schoonheid en geschiedenis door elkaar lopen. 

"Als welbereisde en ervaren hotelier heb ik een duidelijke visie ontwikkeld op hoe verblijven in hedendaagse hotels zouden moeten zijn," zegt Ron Ben Haim, oprichter en voorzitter van Precise Hotels & Resorts. "Daarom is elk Precise Tale hotel zorgvuldig geselecteerd en uniek, elk met een eigen ziel en verhaal. Precise Tale Poggio Alla Sala is een perfect voorbeeld van deze visie." 


Een fusie van tijdperken en esthetiek

Gedurende een tweejarige restauratie heeft het designteam van Precise Hotels de historische essentie van het gebouw naadloos verweven met de subtiele esthetiek van het merk. The Noble Villa, daterend uit 1895, is een toonbeeld van deze ontwerpfilosofie. De fresco's, die met de hand zijn gerestaureerd met ambachtelijke nauwkeurigheid, bieden een visuele reis door de geschiedenis van Toscane. Deze harmonieuze combinatie van klassieke charme en hedendaagse elegantie, en de inspiratie van de oude Zijderoute, brengt Oosterse en Westerse elementen samen. Door deze rijke culturele diversiteit te eren, ontstaat er een filmisch interieur en exotische allure in en rondom het hotel. 

De 71 elegante kamers en suites zijn verdeeld in negen categorieën, van de Classic Studio tot de panoramische torensuite, waar je van het adembenemende 360-graden uitzicht kunt genieten. Het interieurontwerp in de kamers kenmerkt zich met originele details zoals de fijngesneden travertijn, terracotta vloeren, gewelven van handgemaakte bakstenen, blootgestelde kastanjehouten balken, sierlijk smeedijzeren hekwerk, en getoogde deuren en ramen. Het gebruikte kleurenpalet van aardse tinten komt overeen met de pure schoonheid van het Toscaanse landschap.

De gemeenschappelijke ruimtes tonen de invloeden van het plattelandsleven en de agrarische voorspoed die het landgoed door de eeuwen heen heeft gevormd. Deze ruimtes zijn op een moderne wijze gerestaureerd waardoor een mooie setting is gecreëerd voor bijeenkomsten. Het idyllische landgoed leent zich perfect voor onder andere huwelijksfeesten, met meerdere intieme privé ruimtes, terrassen met uitzicht en uitgestrekte tuinen. 


Ontspanning binnen en buiten

De wellness van het hotel dient als een toevluchtsoord voor holistische gezondheid. Het aanbod omvat Ayurvedische behandelingen en geurende rituelen, samen met een uitgebreid aanbod van behandelingen met exclusieve producten van Sodashi. In de spa vindt je een sauna, stoomruimte en verwarmd binnenzwembad. 

Bovendien zijn er nog eens drie buitenzwembaden inclusief een adult-only pool en een zwembad voor kinderen. Gelegen bij het hoofdzwembad, biedt de Marco Polo Pool Bar een adembenemend uitzicht over het dal dat zich uitstrekt naar Montepulciano. Ook is er een creatieve kids club en een moderne gym gelegen in een glazen paviljoen.

Culturele en culinaire diversiteit

Bij Poggio alla Sala kunnen gasten genieten van een gastronomische reis. Het restaurant La Via Della Seta biedt een bijzondere plek waar gasten plaatsnemen tussen prachtige fresco's en gewelfde plafonds. Chef-kok Ronen Dovrat Bloch laat zich inspireren door de culturele en culinaire diversiteit van de Zijderoute, en combineert oosterse en Italiaanse smaken. Ook in de cocktails zijn de culturele invloeden van de Zijderoute terug te vinden, zoals kruidige smaken uit Constantinopel en frisse tonen uit Chinese tuinen. 

Het resort is een geheel plasticvrij, een van haar duurzame initiatieven. Het resort heeft als ambitie om energie-onafhankelijk te worden. Er zijn ook oplaadstations voor elektrische auto's en er wordt water uit de eigen bron gebruikt voor het tuinieren.

Nu Precise Tale Poggio Alla Sala zijn eerste volledige seizoen ingaat, worden gasten verwelkomd een reis te maken die de tijd overstijgt. Het is een authentieke plek waar verhalen uit het verleden verweven zijn met het heden, en waar gasten kunnen genieten van een Toscaanse oase.

OVER PRECISE HOTELS & RESORTS

Een selectie van hotels en resorts die het beste van alle werelden vastleggen, Precise Hotels en Resorts bieden buitengewone verblijven op inspirerende locaties, terwijl ze inherent verbonden blijven met de traditionele waarden van gastvrijheid. Het veelzijdige portfolio van het merk omvat achttien hotels in vier landen (Duitsland, Zwitserland, Italië en Spanje), onderverdeeld in drie submerken: Precise Resort, het exclusieve Precise Tale en het informele Precise House. Elk hotel wordt benaderd met een continue aandacht voor detail, sfeer en service. Op elke bestemming wordt een verhaal verteld, waarbij de charme van de oude wereld harmonieus samenkomt met hedendaags comfort.

OVER PRECISE TALE

Precise Tale, het meest prestigieuze merk binnen Precise Hotels en Resorts, biedt een exclusieve collectie van 5-sterrenhotels. Elk zorgvuldig geselecteerd eigendom in deze collectie vertelt een uniek verhaal, en verwelkomt gasten om te ontspannen en te onthaasten in een nieuw concept van hedendaagse luxe. Gelegen op unieke locaties in Europa, zijn deze hotels vervaardigd met nauwgezette aandacht voor detail en bieden ze een verfijnde visie op moderne elegantie, gecombineerd met uitzonderlijke service. Naast Precise Tale Poggio alla Sala, bestaat het Precise Tale portfolio uit: Precise Tale Berlin, Precise Tale Seehof Davos, Precise Tale Badischer Hof Baden-Baden (verwachte opening 2024) en Precise Tale Axelmannstein Bad Reichenhall (verwachte opening 2025).

PRECISE TALE POGGIO ALLA SALA
Via Poggio Alla Sala 10
Montepulciano, 53045, Italië
website | instagram


Voor volledige press kit met hoge resolutie afbeeldingen, klik hier.


Voor persvragen, neem contact op met:

Merel van Dort
PR Manager
merel@theorangestudio.com 

CONTACT

Drop us a note with your question or enquiry and we will find the answer!

Branding
Digital marketing
Websites
Public Relations
Photography & video
Loading... Sent!