Credit: Courtesy of Dutchen

Dutchen Holiday Villa's

Scroll down for more
News

February 2024

Begin het nieuwe jaar met een ontspannen escape in de Nederlandse natuur 

We hebben steeds meer behoefte om ons af en toe los te koppelen van het drukke leven. We willen rust en ontspanning, en we zoeken focus en verbinding. De vraag naar slow travel bestemmingen groeit: mensen kiezen voor locaties weg van de massa om op een rustig tempo te genieten van de lokale omgeving. Daarbij komt een verlangen naar een digitale detox, waarbij de telefoons tijdelijk op stil of zelfs uitgaan, om meer aandacht te hebben voor elkaar en onszelf. Zo ontstaat er meer ruimte voor ontspanning, ontdekking en ontwikkeling. Op deze vraag geeft Dutchen antwoord met eigentijdse villa’s en lodges in de mooie Nederlandse natuur: langs de kust, op de Wadden en bij rustgevende natuurgebieden. 

Dutchen: buitengewoon ontspannen
Kies bewust voor de bijzondere locaties van Dutchen waar het buitenleven altijd lonkt. Elk seizoen biedt een nieuwe wonderlijke ervaring waardoor elke bestemming gedurende het jaar opnieuw ontdekt kan worden. Dutchen is de plek om meer tijd met elkaar te besteden, om te genieten van comfort en wellness, en buiten actief te zijn. Van wandelen op rustige stranden tot in alle vroegte joggen door de duinen, van fietsen over de heide tot gravelbiken door de bosrijke omgeving. Ook geven de rustige locaties van Dutchen de kans om inspiratie op te doen, een plek om te reflecteren, of om creatief bezig te zijn. 

Het buitenleven wordt naar binnen gehaald met het stijlvolle design dat aansluit op de omgeving door het gebruik van natuurlijke materialen en door de grote raampartijen met mooie lichtinval. Er kan heerlijk gekookt worden in de villa’s en lodges die allen een ruime keuken bieden met goede keukenapparatuur, soms zelf met een wijnklimaatkast. Met leef- en eetgedeeltes is er ruimte voor gezellige borrels en etentjes met familie en vrienden. Voor extra ontspanning zijn er bij elke bestemming huizen boekbaar met wellnessfaciliteiten zoals een hottub, Finse sauna en/of buitendouche die zich vaak buiten bevinden. De tuinen zijn riant opgezet met een barbecue, een stookplaats of een buitenkeuken. Door al deze hoogwaardige faciliteiten wordt het buitengewoon genieten in de natuur: of je nu wilt schrijven aan een boek, wilt mediteren in alle rust of samen wil bijpraten bij het haardvuur. Met een natuurrijke plek voorzien van alle comfort, biedt Dutchen een ontspannen escape op mooie slow travel bestemmingen.

Park Duynvoet in Schoorl
Park Duynvoet in Schoorl is de perfecte uitvalsbasis voor natuurliefhebbers die een locatie zoeken aan de Nederlandse kust. Het Nationaal Park de Schoorlse Duinen ligt direct aan het park en biedt meer dan 60 kilometer aan wandel- en fietspaden, waar open duinen worden afgewisseld met dichte bossen en weidse vlakten. De uitgestrekte en rustige stranden bij Schoorl en Hargen zijn heerlijk om uit te waaien in elk seizoen en waar mooie zonsondergangen zijn te bewonderen. Ontdek de lokale omgeving met een gezellig dorpscentrum, de hoge Klimduin en het pittoreske kunstenaarsdorpje Bergen. Een geliefde bestemming voor jong en oud. 

Park Duynvoet heeft hoogwaardige rietgedekte villa’s met eigen wellness, een romantische patio en riante tuinen met knusse stookplaats en opties om buiten te koken. Het is een heerlijke bestemming voor wie tijd wil doorbrengen met een groep dierbaren, die nader tot elkaar wil komen. Naast Park Duynvoet heeft Dutchen drie andere bestemmingen in Schoorl: Park Weideduyn, Duynvallei, Villapark Mooi Schoorl.

Park de Zeegser Duinen in Nationaal Park de Drentsche Aa
Midden in de natuur in Drenthe bevindt zich Park de Zeegser Duinen, gevestigd in Nationaal Park Drentsche Aa. Het nationaal park is een uniek ongerept natuurlandschap, dat doorkruist wordt door een eeuwenoude, slingerende beek langs schitterende heidevelden, bosmeertjes en karakteristieke esdorpen zoals Zuidlaren en Taarlo. Deze bestemming nodigt uit tot rustgevende natuurwandelingen en fietstochten om prachtige bloemen, planten en dieren te spotten. Of neem de tijd om de rijke historie te ontdekken van de hunebedden gelegen in dit gebied. Ook voor wie ontspanning vindt in buitensport is er genoeg te doen, zoals kanovaren, golfen en gravelbiken. De vrijstaande villa’s en lodges bieden een plek voor iedereen die zich direct wil omringen met de natuur, of je nu samen reist of alleen. 

Baayvilla’s in Lauwersmeer
De Baayvilla’s bevinden zich op een bijzondere locatie bij Nationaal Park Lauwersmeer in het rustige noorden van het land. Dit gebied is officieel uitgeroepen tot Dark Sky Park – tijdens donkere nachten is er een grote kans op een fonkelende sterrenhemel en zicht op de Melkweg zoals nergens anders in Nederland. In de omgeving valt er veel te ondernemen: van fietstochten rondom het meer, diverse watersporten en het spotten van zeehonden. Ook is het mogelijk om een dag het Waddeneiland Schiermonnikoog te verkennen.

De ruime woningen van Baayvilla’s liggen in de luwte van de jachthaven. De ramen en het terras bieden zicht over het kalme meer, met direct toegang tot het water is het een paradijs voor watersporters, gezinnen en rustzoekers. Hier is het genieten van de stilte, de verbluffende sterrenhemel en ongeëvenaarde duisternis.

Suitelodges Gooilanden
Suitelodges Gooilanden ligt centraal gelegen in Nederland op de grens van Hilversum en Loosdrecht met vele leuke dorpjes in de buurt. Op een paar kilometer afstand zijn de Loosdrechtse Plassen, een weidse en waterrijke omgeving. Deze locatie biedt de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen op het water met een sloep, zeilboot of sup, of te genieten op een terrasje aan de kade. Voor een rustige wandeling is de uitgestrekte heide te vinden op steenworp afstand, of verken het bosrijke gebied van Lage Vuursche met mountainbikeparcours. De moderne suitelodges in Gooilanden zijn knus en ideaal voor kleine gezelschappen. Een ontspannen plek voor de actieveling, de ontdekker en watersportliefhebber.

Dutchen heeft tevens bestemmingen op Ameland en Texel, en bij het Uitgeestermeer. Ook bieden zij exclusieve verblijven in Fins Lapland bij VALO Ice Cube Villas. Dutchen ontwikkelt continu nieuwe bestemmingen in Nederland en over de grens. Bekijk alle locaties en nieuwe projecten op https://www.dutchen.nl/

Voor meer informatie neem een kijkje op de website, Facebook of Instagram.

Bezoek ons media centre voor high-res afbeeldingen en de press kit.

Get in touch

Merel van Dort

PR manager

CONTACT

Drop us a note with your question or enquiry and we will find the answer!

Branding
Digital marketing
Websites
Public Relations
Photography & video
Loading... Sent!