Inter Scaldes

Scroll down for more
News

February 2024

Het vernieuwde Inter Scaldes: ontspan, verwonder en beleef
Een culinaire ontdekkingsreis onder leiding van Jeroen en Sanne Achtien

Restaurant Inter Scaldes heeft op 16 november 2023 haar deuren heropend na een uitgebreide renovatie en de overname door Pillows Hotels eerder dat jaar. Met veel liefde en passie nam het gedreven stel Jeroen en Sanne Achtien de eervolle taak op zich om deze plek met historie en prestige voort te zetten. Met succes, want binnen 2.5 maand na de heropening is Inter Scaldes opgenomen in de Gault&Millau gids van 2024 als hoogste nieuwe binnenkomer met een bekroning van 16.5 punt.

De Zeeuwse Parel
Inter Scaldes, Latijn voor ‘tussen de Scheldes’, wordt ook wel de Zeeuwse Parel genoemd. Met haar ligging in de weidse polders van Zeeland tussen de Ooster- en Westerschelde, blijven de provincie en haar wateren onlosmakelijk verbonden met het gerenommeerde sterrenrestaurant. Zij geven - zoals het restaurant al meer dan 55 jaar doet - een culinaire ervaring in en mét Zeeland.

Jeroen Achtien staat bekend om het werken met pure, lokale ingrediënten op een duurzame manier. Voor Jeroen draait koken om een verfijnde balans en om het vinden van harmonie. Fermentatie is een extra specialiteit van Jeroen om ingrediënten in een vernieuwende en gedurfde vorm samen te brengen.

Talent en ambitie
Jeroen had op jonge leeftijd al de ambitie om chef te worden en startte zijn carrière aan de  koksopleiding, waarna hij ervaring opdeed in restaurants met uiteenlopende stijlen. Zo werkte hij 8 jaar voor driesterrenrestaurant De Librije, de plek waar Jeroen zijn vrouw Sanne ontmoette. In 2018 verhuisden zij samen naar Zwitserland waar Jeroen de aanstelling kreeg als executive chef in Hotel Vitznauerhof. Hier nam Jeroens carrière een vlucht en werd hij geprezen door lokale en internationale media. Na een half jaar behaalde hij al zijn eerste Michelinster voor Restaurant Sens en al snel volgde een tweede, meerdere Gault&Millau prijzen en een 18/20 score. Met deze erkenningen keerde Jeroen en Sanne na ruim 5 jaar terug naar Nederland: ‘Na een fantastische periode in Zwitserland verheugen wij ons op deze nieuwe uitdaging. 'We willen de essentie behouden die Inter Scaldes groot heeft gemaakt en tegelijkertijd onze eigen visie toevoegen aan één van Nederlands beste restaurants,’ aldus Jeroen en Sanne.

Restaurant Inter Scaldes, Kruiningen

Beleving op het hoogste niveau
Jeroen en Sanne gaan voor beleving op het hoogste niveau. Bij aankomst worden gasten op een informele manier ontvangen in de intieme lounge voor een aperitief en worden de amuses bereid op de amusebar. Vervolgens verplaatsen gasten zich naar de keuken voor een ontmoeting met chef Jeroen Achtien en een amuse. Tijdens de lunch en het diner nemen gasten plaats in het restaurant dat wordt geleid door Sanne en onder anderen Leroy Pechler als Maître en Tessa van de Wouw, de talentvolle sommelier van Inter Scaldes sinds 2019. Het restaurant biedt uitzicht op de biologische kruidentuin, zo worden gasten meegenomen op een culinaire reis waarin iedere stap bijzonder is en je de omgeving proeft, voelt en ziet. Na de lunch en het diner nemen gasten weer plaats in de lounge om te genieten van een rijke selectie aan friandises. 

Het menu van Inter Scaldes is geïnspireerd op het Zeeuwse landschap en beweegt met de seizoenen mee. Opvallend voor Jeroen zijn kookstijl is de focus op fermentatie-, droog- en rijpingstechnieken én het gebruik van zoveel mogelijk ingrediënten uit de omgeving zoals alle verse vis, schaal- en schelpdieren. Jeroen combineert ook graag vlees en vis in zijn gerechten.  De smaken zijn opvallend en avontuurlijk, waarbij de gehele culinaire beleving kan worden samengevat in drie woorden: ontspan, verwonder  en beleef.

Inter Scaldes serveert van donderdag tot en met zondag een vijf en zeven gangen menu. Ook biedt het restaurant de gelegenheid om te genieten van het à la carte menu, zowel voor lunch als diner. Voor een ultieme culinaire beleving biedt Inter Scaldes de mogelijkheid tot overnachting in een van de 12 Pillows suites, exclusief beschikbaar voor gasten van het restaurant. Daarnaast hebben gasten de unieke gelegenheid om met een helikopter te arriveren middels het landingsplatform gelegen aan de overzijde van het restaurant.

Een geborgen interieur dat met elkaar verbindt
Voor het interieur koos Pillows Hotels wederom voor een samenwerking met interieurontwerper Paul Linse (Studio Linse design; Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park, Rijks Restaurant Amsterdam, Royal Opera House London). Ook in het interieur speelt gastbeleving de hoofdrol, zoals de ontspannen ontvangst in de lounge met amusebar en zicht in de keuken, waar de chef en gast elkaar ontmoeten. De topografische elementen van de omgeving komen terug in het ontwerp waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke tinten en zachte structuren. De basis van het interieur is de bank, die is geïnspireerd op de golvende vorm van de Scheldes. De glazen pui, met uitzicht op de biologische kruidentuin, verbinden het restaurant met haar omgeving en brengen het buitengevoel naar binnen. Het design van Paul Linse weerspiegelt het ingetogen elegante Pillows gevoel en met deze verfrissende manier krijgen zowel de chef als de gast een prominente rol. 


Voor meer informatie over Inter Scaldes en voor het reserveren van een tafel ga naar www.interscaldes.nl of neem contact op met het restaurant +31 113 381 753/ info@interscaldes.nl

Blijf op de hoogte via Instagram: Inter_Scaldes en Facebook: Inter Scaldes  

Bezoek ons media centre voor high-res afbeeldingen en de press kit.


Get in touch

Annemijn

Annemijn van Gulick

PR Manager

CONTACT

Drop us a note with your question or enquiry and we will find the answer!

Branding
Digital marketing
Websites
Public Relations
Photography & video
Loading... Sent!