Nobu Hotel Barcelona

Scroll down for more
Press Release

March 2024

Nobu Hotel Barcelona; hét luxe lifestyle hotel in de Catalaanse hoofdstad dat staat voor design, uitstekende service en de gerenommeerde Nobu gastronomie. 

Nobu Hospitality, opgericht door Nobu Matsuhisa, Robert De Niro en Meir Teper, floreert in de hoofdsteden van de wereld als de ultieme bestemming voor een gewilde lifestyle-ervaring. Dertig jaar geleden werd het eerste Nobu Restaurant geopend in Tribeca, New York.

Wat begon als een fine dining concept in 1994, is Nobu Hospitality uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. Nobu werd beschouwd als een vernieuwende stroming in gastronomie, door ongekende culinaire creaties, die afweken van traditioneel Japans en al snel werd omarmd als de Nobu-stijl. Met aanhoudende groei en populariteit van de restaurants, werd Nobu Hospitality in 2009 opgericht, met inmiddels een portfolio van 37 hotels, zowel open als in ontwikkeling.

Stijlvolle luxe en design
Nobu Hotel Barcelona is gelegen in de wijk Sants Montjuic, nabij de bruisende buurt Eixample. Het minimalistische design, geheel volgens Nobu Hotels stijl, is ontworpen door David Rockwell en geïnspireerd op iconische Catalaanse kunstwerken, zoals het mozaïek in Park Guell door Gaudi en traditionele Japanse ambachten als Kintsugi (de kunst van het repareren van gebroken aardewerk met materialen als goud, zilver of platina).

De 259 stijlvolle kamers inclusief 43 suites, waarvan een 150m² Nobu Suite, weerspiegelen het Japanse minimalisme met natuurlijke tinten en organische materialen om een warm interieur te creëren. De ruime marmeren badkamers zijn voorzien van fijne faciliteiten als een regendouche en amenities van het luxe Spaanse beautymerk Natura Bissé. Met 23 verdiepingen bieden de hotelkamers evenals Nobu Restaurant en Nobu Rooftop een panoramisch uitzicht over de stad.

Het wereldberoemde Nobu Restaurant
Een van ‘s werelds meest gerenommeerde restaurateurs, Nobu Matsuhisa behoeft geen introductie. Deze masterchef heeft een enorme invloed op de culinaire scene over de hele wereld. Nobu begon met het creëren van een vernieuwde manier van fine dining, met zijn instinctieve en unieke aanpak van smaken, stijlvolle presentatie en energieke sfeer in zijn restaurants. Deze spraakmakende gastronomie is nog altijd de basis voor Nobu Hospitality. 

Het gelijknamige Nobu Restaurant van Nobu Hotel Barcelona is een echte hotspot gelegen op de bovenste verdieping van het hotel met een spectaculair uitzicht over de stad. In de Nobu Bar kunnen gasten genieten van een aperitief of cocktail. Nobu Restaurant serveert iconische gerechten inclusief klassiekers als de yellowtail met jalapēno en de ‘black cod’, zwarte kabeljauw met miso, maar ook staan er gerechten geïnspireerd op de Spaanse regio op het menu in Nobu-stijl. De exclusieve sushi bar geeft je een kijkje in de keuken om Nobu’s getalenteerde chefs aan het werk te zien.

In Kozara, gelegen nabij de lobby, kunnen gasten zowel binnen als op het terras terecht voor een lichte lunch of diner en Nobu-stijl bites. De Lobby Corner met zachte kleurtonen alsook en het terras zijn een fijne plek voor een kop koffie en om te werken, middels de coworking plekken.

Het letterlijke hoogtepunt van het hotel is de Nobu Rooftop, de hoogste rooftop van de stad gelegen op de 25ste verdieping. Het dakterras biedt een ongeëvenaard uitzicht over Barcelona en de Middellandse Zee. Exclusief voor hotelgasten heeft de rooftop een schitterend zwembad en ook worden gasten van buitenaf verwelkomd in de bar en lounge.

Nobu Hotel Barcelona

Nobu Spa, een plek om te ontspannen en op te laden
Voor ultieme ontspanning is er de Nobu Spa waar gasten zich kunnen terugtrekken uit de drukte van de stad in een rustgevende en serene omgeving, met de fijnste wellnessfaciliteiten waaronder een sauna, dompelbad en stoombad. Er is een uitgebreid aanbod gepersonaliseerde behandelingen gegeven door ervaren therapeuten. Hoogstaande beauty producten worden gebruikt waaronder het Spaanse luxe merk Natura Bissé voor facials, Kloris CBD voor massages en de speciale slaap focus behandeling en Alqvimia voor essentiële oliën en aromatherapie. Voor de sportieve gast is de Nobu Gym voorzien van de nieuwste Technogym materialen en zijn er yogalessen om gasten de gelegenheid te geven zich te ontspannen en op te laden. 

Veelzijdig Barcelona
In 2024 is Barcelona de bestemming van vele grote sportevenementen, concerten en festivals. Voor liefhebbers van haute couture vindt de 080 Barcelona Fashion Week plaats van 9 - 12 april met Nobu Hotel Barcelona als dé officiële hotelpartner. Dit wordt gevolgd door de Barcelona Bridal Fashion week van 17 - 21 april. Voor electra-muziekfanaten wordt het 4-daagse OFF Sónar Festival gehouden tussen 13 en 16 juni, ook tijdens dit muziekfestival wordt Nobu Hotel Barcelona erkend als officiële hotelpartner. 

De Spaanse Grand Prix op Circuit de Barcelona-Catalunya wordt gereden tussen 21 en 24 juni en vanaf 18 - 21 juli staat de bruisende stad in het teken van de Barcelona Pride. De hele maand augustus tot en met oktober is de kust van Barcelona de thuishaven voor de wereldberoemde zeilwedstrijd, de America’s Cup.

Koeman Cup
De Koeman Cup, geïnspireerd door de nalatenschap van voetballegende Johan Cruijff en gedreven door de toewijding van Ronald Koeman, is een initiatief dat niet alleen sportiviteit viert, maar ook gemeenschappen laat samenkomen. Op de prachtige greens van de Barcelona Golf Club komen voormalige voetbalsterren en andere sport iconen samen om fondsen te werven voor de Cruyff Foundation, met Nobu Hotel Barcelona als een van de hoofdsponsoren. Ronald Koeman, een icoon op en naast het veld, zet zich in om de visie van een van Nederlands beste voetballers aller tijden voort te zetten tijdens dit inspirerende golftoernooi van 18 - 20 juli 

Bereikbaarheid
Nobu Hotel Barcelona ligt op 2 minuten lopen van het treinstation Sants met rechtstreekse verbindingen door heel Spanje, waaronder Madrid maar ook naar steden als Parijs en Lyon. Daarnaast heeft het station goede verbindingen met de metro. Nobu Hotel Barcelona beschikt over een veilige, ondergrondse parkeergelegenheid exclusief beschikbaar voor hotelgasten. De luchthaven, Barcelona El Prat ligt op slechts 20 minuten rijden van het hotel.

Voor meer informatie over Nobu Hotel Barcelona ga naar de website of kijk op Instagram

Bezoek ons media centre voor high-res afbeeldingen en de press kit.

Get in touch

Annemijn

Annemijn van Gulick

PR MANAGER

CONTACT

Drop us a note with your question or enquiry and we will find the answer!

Branding
Digital marketing
Websites
Public Relations
Photography & video
Loading... Sent!