Now open: Hotel Fleur de Ville, Brussels

Scroll down for more
Press Release

For the press release in PDF (also available in English) and high resolutions images, please visit our PR Media Centre

Een filmische plek voor verblijf en rendez-vous in het hart van Brussel

NU GEOPEND

Brussel, juni 2024 - In het bruisende centrum van Brussel is een nieuwe parel geopend. Gevestigd in een voormalig bankgebouw, onthult zich het elegante boetiekhotel Hotel Fleur de Ville. Een historische plek met filmische charme en vintage flair, waar nieuwe verhalen tot bloei komen.

Een nieuw hoofdstuk voor een historisch juweel

Met de opening van Hotel Fleur de Ville wordt een verborgen stukje geschiedenis ontrafeld. Het 19e eeuwse gebouw waar het boetiekhotel zich in bevindt, is van neoclassicistische stijl en oorspronkelijk ontworpen door de eclectische architect Hendrik Beyaert in 1889. Later, aan het begin van de 20e eeuw, werd het pand uitgebreid door Henri van Dievoet, een prominente architect in Brussel, dat vervolgens verder werd ontwikkeld door Alban Chambon, bekend om zijn uitbundige, sprookjesachtige interieurs. Dit verfijnde etablissement diende als het hoofdkantoor voor het Algemeen Spaar- en Pensioenfonds (CGER: Caisse Générale d’Epargne et de Retraite) en andere vooraanstaande bankinstellingen, bekend om hun prestigieuze vergaderruimten versierd met fraaie decoratie. De sierlijke architectuur, de symbolische details en het rijke verleden maakt Hotel Fleur de Ville een unieke locatie voor menig ontmoeting en verblijf.  

Een tijdloos design met moderne elegantie

Het eclectische interieur van het hotel eert het erfgoed van het gebouw, terwijl moderne invloeden subtiel zijn geïntegreerd, wat resulteert in een elegante, vintage sfeer. "Het voelt alsof je een film van Hercule Poirot binnenstapt," zegt Philippe Delissus, hotelmanager, verwijzend naar de fictieve Belgische detective van de Britse schrijfster Agatha Christie. "De ambiance en het decor sluiten naadloos aan bij het gracieuze karakter, waardoor gasten zich even wanen in hun eigen film."

"Met Hotel Fleur de Ville streven we ernaar om onze gasten een fascinerende ervaring te bieden door authentieke details te combineren met eigentijdse elementen," zegt interieurontwerper Saar Zafrir. "Het hotel nodigt gasten uit om de diverse lagen van haar geschiedenis en het heden te ontdekken en het erfgoed op een nieuwe manier te beleven."

Ontspannen verblijven in stijl

De eclectische stijl van het hotel is met finesse doorgevoerd in de 51 kamers en suites. De luxe Aesop verzorgingsproducten creëren een intens gevoel van ontspanning. De grote ramen met zicht op de binnentuin vullen The Bluebell Rooms met daglicht. The Iris Rooms kijken uit over de levendige straten van de stad, voorzien van authentieke details zoals een open haard, houten deuren en originele lijstwerken. De zes elegante suites bieden gasten ingetogen luxe met de master suite van 100m2 - The Grand Magnolia Suite - als ‘pièce de résistance’, gelegen in de hoektoren van het pand met een prachtige koepel. 

Voor de ontspanning van body en mind opent Hotel Fleur de Ville later in het winterseizoen, een privé wellnessruimte met een hot tub, sauna en lounge waar een selectie van spa-behandelingen wordt aangeboden.

Origineel tafelen in de voormalige raadzaal

Geniet van een intieme setting in The Grand Foyer, een lounge bar waar je een verfrissend aperitief of een lokaal digestief kunt drinken. Op de 1e verdieping, introduceert Hotel Fleur de Ville een nieuwe ontmoetingsplek, waar ook niet-hotelgasten straks kunnen genieten van verfijnde gerechten in een toegankelijke setting. De hoge plafonds van de voormalige raadzaal en het retro-chic interieur creëren een intrigerende ambiance in het restaurant en de bar, die binnenkort worden aangekondigd. Hotelgasten kunnen hier al genieten van een uitgebreid ontbijt wanneer de deuren van het hotel opengaan. Ook hebben ze een keuze aan een selectie gerechten voor lunch en diner in The Grand Foyer. Vanaf september wordt het nieuwe restaurantconcept geïntroduceerd, waarbij een innovatieve twist op de  Franse Europese keuken wordt beloofd. Binnenkort zal er meer worden onthuld over deze nieuwe culinaire bestemming.

Bruisend Brussel boordevol culturele hoogtepunten

Ontdek de charme van Brussel, een bestemming rijk aan kunst en cultureel erfgoed. De stad kenmerkt zich door de fraaie architectuur in verschillende stijlen: art-nouveau, art-deco, tot modern. De charmante straten zijn omringd door eeuwenoude gebouwen met ieder een eigen verhaal. De stad is beroemd om zijn voortreffelijke culinaire scene met top chocolatiers, gastronomische restaurants en sfeervolle bars. Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in een breed scala aan boetieks en vintage winkels, naast gerenommeerde lokale en internationale modehuizen. Highlights dit jaar omvatten onder meer het Bloementapijt op de Grote Markt (15-18 augustus), Brussels Design September (12-30 september), de internationale hedendaagse kunstbeurs Art on Paper (3-6 oktober), de geliefde kerstmarkt Winterpret, en  begin volgend jaar: BRAFA, een van de meest prestigieuze kunstbeurzen van Europa.

- EINDE -

HOTEL FLEUR DE VILLE | Wolvengracht 46, 1000 Brussel
E: info@hotelfleurdeville.com | website | instagram

Voor de volledige perskit met hoge resolutie afbeeldingen, informatie over de bestemming en factsheet, kunt u hier onze online PR media center bezoeken.


Voor media aanvragen kunt u contact opnemen met:

Merel van Dort
PR Manager, The Orange Studio
E: merel@theorangestudio.com

CONTACT

Drop us a note with your question or enquiry and we will find the answer!

Branding
Digital marketing
Websites
Public Relations
Photography & video
Loading... Sent!